hypnosehelpt

Blog van Integrale Hypnotherapeute Ans Franken, EMDR, Regressie therapie, transactionele analyse, NLP

Afvalrace Dongen

Een reactie plaatsen

Fotoreeks

Afvalrace Dongen: Brenda van Riel stelt zich voor
Gepubliceerd: 21 sep 2014 20:26 Laatste update: 21 sep 2014 20:41 Afvalrace Dongen
De afgelopen weken konden Dongenaren zich inschrijven voor de AFVALRACE DONGEN, een programma waarin de deelnemers een poging wagen onder professionele begeleiding in 180 dagen gezonder, fitter en gelukkiger te worden. Er kwamen bij de organiserende Sportschool van Gils meer dan veertig inschrijvingen binnen. Uit deze aanmeldingen zijn drie kandidaten geselecteerd die het programma geheel kosteloos mogen volgen. Zij worden daarbij gevolgd door dongen.nieuws.nl zodat u, als bezoeker van deze website, de vorderingen bij kunt houden. De drie kandidaten stellen zich één voor één voor. Als eerste: Brenda van Riel
Ik ben Brenda van Riel. Ik ben 37 jaar en woon samen met Jeroen en onze kinderen Lotte van 6 en Bas van 5. Ik werk al 13 jaar bij VVBHUSAN Verfgroothandel in Tilburg op de afdeling Inkoop. Daarnaast werk ik ook alweer een tijdje als consulente en Teammanager bij Mylène Cosmètics. Al heel wat jaren kamp ik met overgewicht. En tja, hoe is het zover gekomen?? Ik weet niet meer waar het precies mis is gegaan, maar ik denk dat het zo’n beetje rond mijn 17e is begonnen. Ik ben toen heel abrupt gestopt met zwemmen en waterpoloën i.v.m. schouderklachten en ging toen steeds meer snoepen en ongezonder eten. Vanaf toen vlogen de kilo’s er aan! En natuurlijk gingen die er met allerlei diëten wel weer af, maar wanneer ik daarmee stopte, kwamen ze er helaas weer net zo hard aan……voor veel mensen een herkenbaar probleem, denk ik….

Totdat ik in juni dit jaar een tijdje onder behandeling was bij een bekkenfysio. Door een val op mijn stuit zo’n 10 jaar geleden, blijf ik daar maar last van houden. Met een scan is er zelfs slijtage vastgesteld en ja door mijn overgewicht wordt dit natuurlijk ook niet echt beter. En ineens was daar het besef dat het zo niet langer kon! Mijn kinderen gaan straks nog denken dat het normaal is om de hele dag door te eten en te snaaien! Straks hebben zij ook overgewicht en is het mijn schuld! Dat wil ik niet. En ik wil ook gewoon leuke dingen met hen kunnen doen en uitstapjes kunnen maken, zonder er bij stil te hoeven staan of de beugel van de achtbaan wel dicht kan. Of gezellig op een terrasje zitten zonder je van te voren af te vragen of je wel in de stoel past. Maar ja hoe pak ik dit aan??? Dat was de volgende vraag!

Ik ben van mening dat afvallen en uiteindelijk op gewicht blijven een combinatie is van gezonde voeding, bewegen, maar zeker ook een stukje psychische begeleiding. Wanneer je lekker in je vel zit, kun je de hele wereld aan! En mijn glimlach is altijd wel heel breed, maar toch kan ik me daar ook heel goed achter verschuilen en dat wil ik niet meer. Dus de stap om te beginnen met een stukje psychische begeleiding was snel gemaakt. Via, via kwam ik in contact met Ans Franken van De Verbinding in Tilburg en daar begon mijn “avontuur” een maand of 2 geleden. Zij geeft mij voornamelijk tips, tools en vooral inzicht hoe één en ander in elkaar zit en hoe ik dit kan gebruiken om mezelf prettiger te voelen.

Maar ja afvallen betekent immers ook gezonde voeding en bewegen. Hoe zou ik dat nu aan gaan pakken?? En toen was daar de oproep van Van Gils Sport voor de Afvalrace Dongen. Meteen toen ik het bericht voorbij zag komen op Facebook heb ik op de button “aanmelden” geklikt. Dit was mijn kans!!! Uiteindelijk bleek mijn eerste aanmelding niet helemaal goed te zijn gegaan, maar na mijn 2e poging werd ik gebeld voor een intake. Toen ik na de intake thuis kwam zei ik tegen Jeroen; ,, Ik ga het worden! Ik voel het gewoon!” Na een paar dagen kwam er een telefoontje van Eric. Wat was ik blij!! De boodschap was; ,, Er zijn nog 2 personen over in elke categorie en daar hoor jij bij! We verwachten je dinsdagavond 16 september om 20.00 uur in sportkleding om uit te gaan maken wie het uiteindelijk zal gaan worden!”

Oh wat vond ik het spannend! Want ik wil dit zo graag!! Toen we daar afgelopen dinsdag stonden met zijn 3-tjes werd het al snel duidelijk! Wij waren het geworden! Niks geen onderlinge strijd die het nog uit moest gaan maken, nee wij waren het gewoon al!! Wat super gaaf!

Ik krijg deze kans nu gewoon om mijn dromen waar te maken…..dromen van…..een gezond gewicht….een goed voorbeeld voor mijn kinderen en hopelijk voor nog veel meer mensen….kleding kopen in elke winkel…..in elke stoel kunnen zitten….energie genoeg….minder lichamelijke klachten….misschien zelfs wel weer waterpoloën op den duur…en ga zo nog maar even door! Het doel dat ik wil bereiken in 180 dagen is: afvallen van 135 kg naar 95 kg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s