hypnosehelpt

Blog van Integrale Hypnotherapeute Ans Franken, EMDR, Regressie therapie, transactionele analyse, NLP

Innerlijk kind werk is een onderdeel van regressie.

Een reactie plaatsen

Graag wil ik nog eens uitleg geven over regressie en dan wel het gedeelte dat men innerlijk kind werk noemt.

Innerlijk kind werk pas je toe als je als volwassen persoon problemen in het nu hebt zoals onzeker zijn, of faalangst hebben, of een minder waardigheidsgevoel hebben. Vaak weet je als volwassenen niet dat het dan gaat om een beleving uit het verleden. En vaak vraagt men zich ook af was het zo ik het me nog herinner wel de waarheid overdrijf ik niet? Maar het grote verschil zit hem in een beleving op kind niveau, of een beleving als de volwassen persoon van nu . Belangrijk is je te realiseren dat het gaat om het kind van toen, die ervaring telt alleen. Het gaat niet om de waarheid want die is relatief. Het gaat om de beleving benadert vanuit het kind van toen. Bijvoorbeeld het kind dat niet begrepen wordt, niet gehoord wordt of niet gezien wordt.

Innerlijk kind werk kan ook thuis horen in hypnotherapie. Ik snap dat dit verwarrend kan zijn. Maar ik zal het uitleggen .

Hypnotherapie is een verzamelnaam van meerdere technieken die allemaal te maken hebben met het onderbewustzijn.

Zoals regressie [ innerlijk kind werk ] reïncarnatie is werken met vorige levens , of werken met het voorstellingsvermogen ,

metaforen, symbolen.

Terug naar ons voorbeeld over het kind dat in ieder volwassenen nog leeft. Dat kind kan beschadigt zijn door gebeurtenissen in het verleden. Mensen leren uit ervaringen. Je ervaart dat je niet begrepen wordt of gezien wordt of gehoord wordt . Dan is het begrijpelijk dat je dit mee neemt in een volgende ervaring en weer een volgende en zo stapelt de ervaring op en verword het tot een feit . In jouw beleving is het dan zo. Waardoor je als volwassene de situatie ook zo benadert . Je gaat er ook nog steeds vanuit dat men je niet begrijpt of niet hoort of niet ziet, zonder je te realiseren dat dit met het verleden te maken heeft. Je gedraagt je er ook na. Dus wordt je ook zo behandeld. De bedoeling is nu dat je weer meer voor je zelf opkomt en zelfverzekerder wordt, en je minder aantrekt van wat een ander van je vindt. Het is heel moeilijk om allemaal zo uit te leggen .

Maar ik zou zeggen kom het zelf maar eens ervaren en beleven je zal merken dat je hier heel veel aan hebt en het zorgt voor een blijvend resultaat. Bel gerust voor een afspraak 0135070518 of voor meer info kijk op mijn site http://www.hypnosehelpt.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s