hypnosehelpt

Blog van Integrale Hypnotherapeute Ans Franken, EMDR, Regressie therapie, transactionele analyse, NLP

Hoe werkt een herbeleving.{ Innerlijkkind }

Een reactie plaatsen

Deze keer wil ik graag even wat meer uitleggen wat men kan verwachten als je een regressie wil naar je jeugd. We gaan eerst inventariseren wat de kern van het probleem is. Door middel van de gedachten op te vragen die de cliënt ervaart tijdens het probleem , de gedachten die verbonden zijn aan een emotie. We maken onderscheidt  van 4 basis emoties.

Namelijk Bedroefd

Bang

Boos

Blij

En we vragen ook Waar in je lichaam voel je die emotie.

Door de meest beladen zin meerdere malen te herhalen voelt de cliënt welke emotie en waar in het lichaam men het voelt. Als de emotie dan al wat meer op komt zetten Vraag ik aan het onderbewustzijn van de cliënt om de desbetreffende ervaring naar boven te brengen.

De bedoeling is dan dat de cliënt niet gaat denken maar het werk aan het onderbewuste over te laten. En dat lukt om alleen te concentreren op of de beladen zin of de emotie die men voelt ergens in het lichaam. Meer hoeft men niet te doen. Het onderbewustzijn brengt dan een beleving terug . Het kan zijn in de vorm van een beeld {stilstaand of bewegend} of een zeker weten. Niet iedereen beleeft alles in beelden,maar dat maakt ook niet uit.Door de vragen die ik hier over stel gaat de beleving verder vooruit of soms ook weer terug. En de cliënt ervaart hoe het toen was ondertussen weet men ook dat je in de praktijk ruimte bent en hoor je mijn stem. Dit noemen we een elliptisch bewustzijn . Een bewustzijn terug in de tijd en een bewustzijn in het nu. Het is moeilijk uit te leggen hoe het precies voelt. Vervolgens halen we de volwassen persoon van nu erbij om te corrigeren wat er fout ging . En het kind duidelijk te maken dat het kind o.k. is Goed is zoals het is. De cliënt merkt dan dat het goed voelt en dat vrolijkheid weer terug komt. En dat is belangrijk.

Wil je zelf graag zo herbeleving mee maken of wil je er meer over weten?

Neem gerust contact met me op 0135070518 of via Hypnose@helpt.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s