hypnosehelpt

Blog van Integrale Hypnotherapeute Ans Franken, EMDR, Regressie therapie, transactionele analyse, NLP

1 reactie

Fibromyalgie en reuma

 

Fibromyalgie en reuma gezien vanuit mijn vakgebied zijn dat beide koude ziektes.

Dat is juist het tegen overliggende van wat voor symptomen deze ziekte laat zien.

 

De symptomen zijn verdikte en opgezwollen gewichten aanhechtingen van pezen en spieren zijn vaak ontstoken en deze ontstekingen geven weer veel warmte af. Ook vermoeidheid en algehele malaise komen vaak voor dit trekt ook een grote wissel op de geestelijke gesteldheid.

 

Hoe gaat de verbinding nu om met deze ziekte.

 

Wij beginnen altijd met een intakegesprek daar zullen we aan de hand van vragen er achter zien te komen waar het begonnen is en waarom deze ziekte jou in zijn greep heeft.

Wij moeten er naar toe werken om zelf greep te krijgen op deze ziekte dit wil ik aan de hand van een casus (voorbeeld) duidelijk zien te maken.

 

Een cliënt kwam bij mij in de praktijk die veel last had van ontstekingen van zijn gewichten in de volks mond genaamd wekedelen reuma. Deze man vertelde mij dat hij als kind het al moeilijk had gehad zijn vader was op vrij jonge leeftijd overleden zijn moeder was weer snel hertrouwd en de band die hij met zijn stiefvader had was niet zo best. Hij verliet ( moest verlaten) op jonge leeftijd het ouderlijkhuis de band met zijn moeder was niet goed deze koos meer voor de huidige man als voor haar kinderen(koud geen erkenning krijgen). Toen hij 18 jaar oud was kreeg hij een relatie met een jeugd vriendin hierin vond hij het geluk wat hem lange tijd ontbroken had (koud).

 

Toen hij begin 20 jaar was hebben ze een dochtertje gekregen dat kindje had een afwijking aan haar hartje het was ook een huil baby na veel dokters bezoeken kwam het kindje in het ziekenhuis te liggen.

Het kindje is op vrij jonge leeftijd overleden aan hartfalen ( ook hier staat hij weer in de kou)

Samen hebben ze nog een zoontje gekregen dit kindje is wel gezond maar mijn cliënt heeft nu veel last van fibromyalgie.

 

Zoals je in de casus kunt lezen heeft cliënt veel te maken gehad met verlies het letterlijk in de kou voelen staan wat zich in zijn leven heeft opgestapeld. Denk maar aan het vroege overlijden van zijn vader het ouderlijk huis moeten verlaten geen liefde en begrip van zijn moeder mogen ontvangen.

De eerste baby die al vroeg is overleden de zorgen dat het met zijn zoontje wel goed zal blijven gaan.

 

Je zou kunnen denken dit is een heel proces om door te werken maar het is niet altijd nodig om alles helemaal her te beleven. Als we de belangrijkste momenten van in de kou staan doorleven vallen andere overtuigingen als dominosteentjes om. Sommige overtuigingen kunnen ook door hypnose of N.L.P. geherstructureerd worden.

.

 

Het is voor mij als therapeut, een doorzichtig en helder proces maar voor de cliënt in kwestie kan het weerstand oproepen om door de pijn plekken heen te gaan maar ga je daar door heen zal je bemerken dat er al snel verlichting optreed in de klachten die fibromyalgie veroorzaken en uiteindelijk genezing op treed. Ik werk met regressie om de oorzaak op te sporen en met hypnose kunnen andere overtuigingen omgekeerd worden lichaam en geest zullen dan in evenwicht met elkaar zijn wat nu niet het geval is.

One thought on “

  1. Kijk ook eens op de nieuwe campagne site hypnotherapie Brabant. http://hypnotherapiebrabant.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s