hypnosehelpt

Blog van Integrale Hypnotherapeute Ans Franken, EMDR, Regressie therapie, transactionele analyse, NLP

HSP van klacht naar KRACHT

1 reactie

HSP van klacht naar KRACHT.

Female silhouette with raised hands in a heart shape against the sky

Het klinkt meestal heel positief om hoogsensitief te zijn, maar niets is minder waar.Tenminste niet alleen maar.Vaak ervaren mensen als nadeel anders te zijn dan andere, waardoor ze het idee hebben er niet bij te horen.                                                            Niet begrepen te worden.Niet gezien te worden in de persoon die ze zijn.Niet gehoord te worden.Waardoor deze mensen zich vaak eenzaam voelen.Het idee hebben niet goed genoeg te zijn.

Omdat mensen die hoogsensitief zijn door de overvloed van prikkels ook langer nodig hebben om situaties te verwerken.Zich maar vaak dommer voor te doen als dat ze zijn om mee te mogen doen.De regie in eigen hand willen houden.Grenzeloos zijn en dat kan zich op alle gebied manifesteren.Gevoelig zijn voor verslavingen en ook daar grenzeloos in zijn.

Omdat je je als hoogsensitief persoon in zoveel andere personen kunt verplaatsen en ook de ander zo goed begrijpt word je door minder sensitieve mensen niet begrepen want dat kan toch niet.Iedereen komt met zijn problemen naar je toe omdat je zo goed kan luisteren en altijd snel goede raad kan geven. Maar als je als hoogsensitief persoon zelf problemen hebt.Begrijpt die ander je niet. En sta je er weer alleen voor.

Ook maak je vaak mee dat mensen die hoogsensitief zijn helemaal vervloeien met andere en daardoor zich zelf kwijt raken. Wat je ook vaak hoort is dat mensen in een burn-out terecht komen . Andere lichamelijke klachten die vaak passen bij hoog sensitieven mensen zijn migraine , allergieën , eczeem, astma. P.d.s. en andere psychosomatische ziektes.

Graag wil ik ook iets schrijven over hoe je van al deze klachten voor een groot deel vanaf kan komen.

Om te beginnen is het fijn als je van je zelf weet dat je hoog sensitief bent.Vervolgens is het fijn te weten dat er veel meer mensen last van hebben.En er valt heel veel winst te halen om te beginnen te accepteren dat het zo is.

En dan te werken aan de beperkende overtuigingen waar je mogelijk last van hebt zoals ik in het begin schreef b.v. Ik hoor er niet bij het verdriet /boosheid die daar aan kleeft te verwerken. Dit kun je het beste doen door middel van regressie , dus terug naar dat je als jong kind misschien gepest werd of buitengesloten werd, het verdriet verwerken.Je zelf nu geven wat je toen al nodig had de liefde en aandacht . Begrijpen dat jij niets verkeerd deed maar de mensen die jou niet begrepen ,niet de moeite namen om je te begrijpen. Zich niet verplaatsen in jou niet vroegen wat er in je om ging , wat je nodig had om je goed te voelen. Een arm om je heen slaan i.p.v. je te negeren omdat je anders bent.

Als je dit verwerkt hebt kun je leren genieten van je voordeel van hoogsensitief te zijn.   Dat je vaak boven gemiddeld intelligent bent dat je snel zaken door hebt, door ziet begrijpt veel aanvoelt empathisch bent vaak heel enthousiast bent snel vrolijk bent maar ook ander emoties snel voelt . Oog hebt voor kleine details goed kan analyseren andere mensen goed aanvoelen goed in kunnen schatten een groot doorzettingsvermogen heel zelfstandig zijn . Ondernemend en vaak heel creatief bent.

Hoe doe je dat van klacht naar kracht.

Zelfvertrouwen te vergroten, hiervoor kun je therapie doen.Accepteren dat je anders bent dan andere , maar dat is juist O.K.

Zorg voor je balans te vinden zowel in rust als activiteit , niet alleen Emotioneel , maar ook met Voeding, Zodat je hormonen ook in balans komen. Dit is een kringloop Emotie Gedachten en Gedrag Hormonen en Voeding.Energie Let op je energie peil. Dit doe je door je op tijd af te sluiten voor de energie van de ander. Daar kan ik je verschillende oefeningen voor leren.Assertief worden is heel belangrijk . Durf NEE te zeggen

Refereer niet aan wat andere van je vinden blijf vooral bij je zelf.Vertrouw op je eigen intuïtie.Zorg voor de beste mensen om je heen mensen die om je geven , jou nemen zoals je bent Je zien in de persoon die je bent of dat ze in ieder geval proberen zich te verplaatsen in jou gevoelswereld .

Wil je hulp hierbij hebben ?

Ik kan je heel goed helpen omdat ik zelf heel hoogsensitief ben.En hier zelf een hele weg voor af heb moeten leggen om dit uiteindelijk nog zelf te moeten ontdekken. En genoeg nadelen onder vonden heb.

Nu kan ik zeggen Ik ben blij met deze kwaliteit die ik inmiddels al heel wat jaren in weet te zetten in mijn beroep als Integraal Hypnotherapeut.

Ans Franken  telefoonnummer 013-5070518  hypnose@helpt.nl

 

 

One thought on “HSP van klacht naar KRACHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s