hypnosehelpt

Blog van Integrale Hypnotherapeute Ans Franken, EMDR, Regressie therapie, transactionele analyse, NLP

Stemmen horen en hoogsensitiviteit.

1 reactie

imagesimagesimagesimagesimagesimages

je leest er bijna nog niets over op internet .ooit bij stil gestaan dat een kind dat hoog sensitief is mogelijk ook stemmen kan horen?

Als je begrijpt dat hoogsensitief betekent dat een persoon extra voelsprieten heeft .

Mogelijk ontwikkeld omdat een kind b.v. gepest is op school. Hierdoor altijd extra op moest letten , Wat gaat er nu weer gebeuren? De school is uit kan ik veilig naar huis?

Zonder dat ze me pesten? Kinderen die gepest worden vertellen vaak thuis niet eens dat ze gepest worden. Bang dat het niet begrepen wordt. Bang dat ouders zeggen Je moet je haren maar terug halen. In zo’n situatie zijn deze kinderen eenzaam . Het kan dan zijn dat een kind denkbeeldige vriendjes creëert En later kan het zijn dat deze kinderen stemmen horen. Eerst zijn het vaak positieve stemmen later kan dit overgaan naar negatieve stemmen. BIJ voorbeeld in de pubertijd. Dit kan te maken hebben met eigen onzekerheid. Overgehouden aan het pesten . Wat vaak gebeurt bij pesten de persoon die dit overkomt gaat hier zelf in geloven. Op deze manier is de overtuiging ontstaan IK BEN HET NIET WAARD. Hierop kunnen stemmen gehoord worden dat deze kinderen zich zelf iets aan moeten doen.

 

Ik ben me er zeer van bewust dat ik nu iets open maak waar men het vaak niet over heeft maar juist dat verdient zo vind ik zeker zijn aandacht. Het lijkt nu misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Hoogsensitiviteit maar het kan toch er bij komen. Denk b.v. aan stemmen vanuit overleden personen geesten entiteiten.

Als je deze kinderen wil helpen is het belangrijk om dit te herkennen en te snappen hoe het gelijken het gelijken aantrekt. Gelijke energie trekt gelijke energie aan.

 

Ik zal het beter uitleggen. Een puber die zich zelf niets waard vindt is hierom mogelijk heel verdrietig . Het verdriet van de entiteit kleeft aan bij het verdriet van de puber waardoor het een GROTE wolk van verdriet wordt. Bij verdriet horen ook gedachten .

Dat kan zijn Ik ben het niet waard hier hoort eenzaamheid bij dus verdriet . Aangezien een hoogsensitief persoon heeft hier meer last van dan een niet sensitief persoon.

Als je dit dus begrijpt kun je dit ook verklaren, aan het kind of puber waardoor het helend werkt voor een persoon . Vervolgens kun je leren om geen strijdt aan te gaan met de stemmen. Want dat maakt het erger . Begrijp dat jij sterker bent dan de stemmen ,daardoor hoef je niet bang te zijn. Dit is al een begin van de genezing. Ik zou er nog veel meer over uit kunnen leggen maar ik houd nooit van te lange verhalen.

Beter is als u zich in dit verhaal herkent of u kind neem dan gerust contact met me op via

hypnose@helpt .nl of lees op mijn site http://www.hypnosehelpt.nl    Of bel 0135070518

Advertentie

One thought on “Stemmen horen en hoogsensitiviteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s