hypnosehelpt

Blog van Integrale Hypnotherapeute Ans Franken, EMDR, Regressie therapie, transactionele analyse, NLP

Somatiseren van klachten

Een reactie plaatsen

Fysio-Attent-Psychosomatische-Fysiotherapie

Waar gaat het dan over.

Er worden verschillende verklaringen voor gegeven .

Vandaag wil ik graag mijn verklaring geven vanuit mijn vakgebied als Regressie en hypnotherapeut.

Juist ik krijg daar vanzelfsprekend veel mee te maken. Omdat ik meestal trauma verwerk met mensen die bij mij in de praktijk komen. Even als eerste , somatisch betekent lichamelijk.

Vandaar dat ook mensen die medische hypnose willen voor lichamelijke klachten zoals b.v. p.d.s. prikkelbare darm syndroom of fybromyalgie {weke delen reuma}   of migraine hiermee te maken krijgen. Door onverwerkte emotie die zich vastgezet hebben in het lichaam, tijdens een traumatische ervaring geeft het lichaam zijn uiting hieraan . Het lichaam vertaalt door middel van onverklaarbare klachten waar het verdriet of boosheid of angst zich vast heeft gezet. Dan spreekt men van somatiseren van klachten.

Het is heel begrijpelijk dat de cliënt zelf vaak niet de vinger erop kan leggen waar zijn/ haar klachten mee te maken hebben./vandaan komen.

Zelf blijft men onbewust weg van de pijn[psychische pijn] als een reflex reactie zou je kunnen zeggen. Als je trauma gaat verwerken kan dit op verschillende manieren. B.V. Door middel van regressie die verre weg wel de beste meest volledige therapie vorm is .

Zeker wanneer de therapeut ook nog andere methodes kent zoals E.M.D.R. Eye movement desensitization and reprocessing. In het Nederlands her kaderen in het brein. Ook met hypnose kun je gedeeltes aanpakken om te verwerken.

Wat is belangrijk om gesomatiseerde klachten op te lossen om onder hypnose het lichaam te laten spreken. Je stelt de vragen aan het lichaam en de cliënt geeft onbewust antwoord.

Zo zie je dat voor een trauma te verwerken je bij een cliënt soms meerdere methodes kan gebruiken ,om alles goed te verwerken. Sommige mensen somatiseren onbewust meer dan andere. Daar kan men zelf niets aan doen.

 

Toch wil niet zeggen dat trauma verwerken altijd zoveel werk zou zijn , omdat ook niet iedereen somatiseert. Maar de laatste tijd wordt het steeds vaker duidelijk dat de onverklaarbare klachten wellicht hiermee te maken hebben. Het gebeurt heel vaak dat mensen tijdens de sessie ook heel duidelijk aan geven de pijn weer te voelen als we focussen op de vastgezette emotie, waardoor de cliënt heel duidelijk voelt dat het klopt.

De pijn verdwijnt dan ook als de emotie verwerkt is.

Ik hoop even met dit artikel meer uitleg te hebben gegeven.

Wilt U meer informatie over dit onderwerp neem dan gerust contact met me op, via hypnose@helpt.nl of bel 0135070518. Of lees hier meer over op mijn site wwwhypnosehelpt.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s