hypnosehelpt

Blog van Integrale Hypnotherapeute Ans Franken, EMDR, Regressie therapie, transactionele analyse, NLP

HSP deel 2

Een reactie plaatsen

HSP1-e1458493396125HSP hoog gevoelige personen met een andere diagnose.

Om welke diagnoses gaat het dan die HSP ers vaker krijgen.

Heel vaak AD.HD of ADD of Borderline persoonlijkheidsstoornis.

Ik heb ook al eens iemand in de praktijk gehad die te horen kreeg Bipolaire stoornis.

Het is heel logisch dat deze diagnoses gesteld worden want zeker zijn er herkenningen van eigenschappen waarbij je zou kunnen denken aan bovengenoemde stoornissen.

Er zijn bij de karakter eigenschap hoog gevoeligheid zeker overlappingen te vinden met deze stoornissen alleen de oorzaak is vaak beduidend anders. Daarom ben ik zo blij dat er sinds kort meer erkenning is. En dat er wel degelijk een onderscheid wordt gemaakt tussen een karaktertrek en een stoornis. Waarvan ik steeds vaker de indruk krijg dat deze diagnose ook te pas en te onpas wordt gegeven.

Maar ja wanneer je een zogenaamde psychiatrische stoornis hebt betekent dit volgens de psychiater dat je er niet meer van afkomt . Dus dan maar aan de pillen. Goed voor de farmaceutische industrie.

Vanavond zat ik toevallig naar Radar te kijken op T.V. en hoorde weer eens voor de zoveelste keer over hoe weinig goeds het brengt om b.v. antidepressiva te slikken en dan vaak nog jaren lang . Hoeveel bijwerkingen er aan zitten. Ongelooflijk tot zelfmoordneigingen aan toe. Daar wordt je echt niet vrolijk van.

Ik geloof dat het echt tijd wordt dat men eens meer gaat werken aan trauma te verwerken zodat mensen weer meer vrolijkheid kunnen ervaren.

Dit geld ook voor hoog gevoelige mensen die door hun hoog gevoeligheid niet begrepen worden . Niet gezien worden Niet gehoord worden . Daardoor vaak zich maar aanpassen aan de meerderheid of zich maar stil houden waardoor ze verlegen overkomen. Vele hoog gevoelige mensen voelen zich EENZAAM ook doordat ze anders zijn . ZE leren vaak ook op een andere manier waardoor ze verkeerd ingeschat worden.

Vaak gaat het over hoog begaafde mensen ook op cognitief gebied . Maar soms zijn ze hoog begaafd op sociaal gebied en cognitief wat minder dat kan ook . Omdat men erg zorgzaam is naar andere toe omdat ze zich zo goed kunnen verplaatsen in een ander worden ze vaak als overbezorgd gezien. Daarom is het zo belangrijk dat deze mensen meer serieus genomen worden. Heel veel hoog gevoelige vrouwen krijgen ook meer problemen met hun hormonen b.v. na een zwangerschap een postnatale depressie of maandelijks p.m.s. En later meer problemen met de overgang dan gebruikelijk. Belangrijk is al om dit te begrijpen, waar het allemaal mee te maken heeft . Zo’n verklaring kan al een hele geruststelling zijn . En een hoop ellende voor blijven als je dit weet. Met voedingssupplementen kun je veel opvangen of voor komen . Langer nodig hebben om dingen te verwerken is ook een eigenschap van hoog gevoelige mensen . Je zou een kringloop kunnen noemen van Gedachten Emoties en hormonen . Ze hebben allemaal invloed op elkaar. Hier wil ik in een volgend artikel graag over hebben . Ik hoop dat ik met deze uitleg weer heel veel mensen verder heb kunnen helpen. Vond je dit artikel interessant neem gerust contact met me op. Via www hypnose helpt .nl of hypnose@helpt.nl of bel 0135070518. Als ervaringsdeskundige sta ik u graag te woord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s